ΙΟΥΛΙΟΣ | Καλοκαιρινό Εργαστήριο Χοροθεραπείας : Μεταμορφώνοντας τα Όνειρά μας

20-27 Ιουλίου 2024

Δημιουργική ομαδική διαδικασία με βάση το σώμα και την κίνηση //

μη-κατευθυντική παρεμβατική θεραπευτική προσέγγιση

Το καλοκαιρινό εργαστήριο Χοροθεραπείας πραγματοποιείται στο «Σπίτι των Κενταύρων» τα τελευταία 11 χρόνια με την υποστήριξη, το σεβασμό και την αγάπη των ανθρώπων της κοινότητας Kalikalos.
Είστε ευπρόσδεκτοι να συμμετέχετε φέτος στο εργαστήριο Χοροθεραπείας «Μεταμορφώνοντας τα Όνειρά μας» και να ξεδιπλώσετε μαζί μας τη δυναμική της ομάδας, να ζήσουμε μέρες δημιουργίας, φροντίδας, και θεραπείας μέσα στην κοινότητα.
ειδική προσφορά 350 ευρώ :
https://www.kalikalos.com/…/684/transforming-our-dreams/
Κατά τη διάρκεια αυτής της εβδομάδας θα δημιουργήσουμε έναν ασφαλή χώρο, θα μάθουμε να ακούμε την ανάγκη και την επιθυμία μας, θα φροντίσουμε τον εαυτό μας, θα εξερευνήσουμε δημιουργικά μονοπάτια για να εκδηλωθούν τα όνειρα μας, θα βρούμε και θα μοιραστούμε νέους τρόπους για να τα κάνουμε πραγματικότητα
και να ενεργήσουμε σε σχέση με αυτά.
Αυτό το εργαστήριο απευθύνεται σε όποιον αισθάνεται την ανάγκη να εξερευνήσει την διαδικασία της εσωτερικής μεταμόρφωσης, επιθυμεί να συμμετέχει σε μια κοινοτική ζωή, αισθάνεται την ανάγκη για βαθύτερη σύνδεση με τη φύση, επιθυμεί την σύνδεση με τo σώμα και την δημιουργικότητά του, λαχταρά να συναντηθεί, να εμπνευστεί, να ενθαρρύνει την αλλαγή και θέλει να συνεργαστεί με άλλους και να εμπλουτίσει τους εσωτερικούς του πόρους, αναζητά ένα άνοιγμα σε αποκαλυπτικά όνειρα του ξύπνιου και την πραγματοποίησή τους.
Σας καλούμε να γίνετε μέλος της ομάδας μας και να δώστε
χρόνο να φροντίσετε τον εαυτό σας και
χώρο για να ονειρευτείτε ξύπνιος για το μέλλον μας, για τον κόσμο μας.
Ο στόχος αυτής της εβδομάδας είναι να ανοίξει η δυνατότητα για λιγότερο κλειστές/εγω-κεντρικές σχέσεις και για περισσότερο αγαπητικές/οικο-κεντρικές σχέσεις.

Οι διαδικασίες του εργαστηρίου σέβονται τη διαδικασία του εδώ και τώρα της ομάδας και η συντονίστρια θα ακολουθήσει τη δυναμική της ομάδας και θα συνοδεύει τις αναδυόμενες επιθυμίες και ανάγκες με κατάλληλες δημιουργικές προσκλήσεις. Θα εργαστούμε σε έναν χώρο όπου το αίσθημα ασφάλειας θα μας δώσει την ευκαιρία να εξερευνήσουμε νέες δυνατότητες παρουσίας, σχέσης και δράσης. Θα διερευνήσουμε τρόπους και συνθήκες για να δημιουργήσουμε θετικές εμπειρίες που εμπλουτίζουν τους εσωτερικούς μας πόρους και διευκολύνουν την ανάδυση επιθυμιών για μάθηση, επικοινωνία, δημιουργικότητα, αλλαγή και ολοκλήρωση.

Κατά τη διάρκεια αυτού του 6ήμερου εργαστηρίου θα περάσουμε από την ακόλουθη δομή:

  • Πρώτες μέρες: Εξοικείωση με τα μέλη και τις διαδικασίες της ομάδας, φροντίδα του εαυτού μας. Ζέσταμα. Δημιουργία ενός ασφαλούς περιβάλλοντος.
  • Πυρήνας της εβδομάδας: Εξερεύνηση ονείρων σε προσωπικό/συλλογικό/οικολογικό επίπεδο. Εύρεση τρόπων για βαθύτερες συνδέσεις μέσα στην ομάδα και με τη φύση. Ανοίγοντας χώρο για να μιλήσει η φύση. Κάλεσμα για το άγνωστο. Σιωπή. Διερεύνηση τρόπων ακρόασης, θέασης, εκδήλωσης. Εργασία στη θάλασσα, τη νύχτα, στον ήλιο-άνοιξη κ.λπ.
  • Τελευταίες μέρες: Αποκρυστάλλωση της εργασίας./εμπειρίας. Πώς οι νέες μας αντιλήψεις/εμπειρίες μπορούν να εφαρμοστούν/συνδεθούν με την καθημερινότητά μας. Κάλεσμα για καινοτόμες ιδέες.
Η δημιουργική κίνηση και άλλοι εκφραστικοί τρόποι (τέχνη, ήχος, χειροτεχνία σε ατομικές, ντουέτο, ομαδικές μορφές) θα υποστηρίξουν αυτή τη διαδικασία.

Η θεωρία, η μεθοδολογία και η φιλοσοφία του εργαστηρίου ακολουθεί την μη-κατευθυντική παρεμβατική προσέγγιση (ψυχοθεραπείας, παιδαγωγικής και ομαδικής διευκόλυνσης) NDI του Μ. Lobrot και τις αρχές τις Χορο/Κινητικής Ψυχοθεραπείας.

Ειδική προσφορά 350 ευρώ
Στην παραπάνω τιμή συμπεριλαμβάνεται η συμμετοχή στο εργαστήριο, πλήρης διατροφή και διαμονή για την διάρκεια του εργαστήριου.

  • Το εργαστήριο στοχεύει στη διαδικασία προσωπικής ανάπτυξης.
  • Οι συμμετέχοντες πρέπει να απαντήσουν σε ένα ερωτηματολόγιο πριν από την εγγραφή τους (προεγγραφή).
  • Το εργαστήριο έχει πολύ περιορισμένο αριθμό συμμετεχόντων και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.
  • Γλώσσα εργαστηρίου: Ελληνικά και Αγγλικά (με παράλληλη μετάφραση εάν χρειάζεται)

για πληροφορίες σχετικά με την κοινότητα επισκεφτείτε: https://www.kalikalos.com/

για πληροφορίες σχετικά με το εργαστήριο καλέστε στο 6972131847 και απευθυνθείτε στην Αγγελική Μπιτζαράκη

Αγγελική Μπιτζαράκη

Χοροκινητική Ψυχοθεραπεύτρια (MSc)
Παρεμβαίνουσα μη-Κατευθυντική Θεραπεύτρια (Cert.)
Polyvagally Informed Practionioner (Cert.)
Κοινωνική Ανθρωπολόγος (ΒΑ)
Μέλος της Ένωσης Χοροθεραπευτών Ελλάδας και
EADMT delegate

Η Αγγελική είναι ενεργή ψυχοθεραπεύτρια εκπαιδευμένη στη συστηματική και βαθιά εμπλοκή του σώματος και της κίνησής του στη θεραπευτική διαδικασία. Εργάζεται στον τομέα της ψυχικής υγείας τα τελευταία 17 χρόνια. Ο τρόπος της να διευκολύνει τις ομαδικές διαδικασίες ενσωματώνει οργανικά την Χοροκινητική Ψυχοθεραπεία και τις αρχές της παρεμβαίνουσας μη-Κατευθυντικής προσέγγισης. Οι μέθοδοι και οι τεχνικές της ενημερώνονται συνέχεια από την τρέχουσα σωματικά επικεντρωμένη έρευνα. Η θεραπευτική της πρακτική σέβεται και ενώνει τη λεκτική και τη μη λεκτική (σωματική, εκφραστική, δημιουργική) επικοινωνία. Θα φέρει τις γνώσεις, την εμπειρία και την εκπαίδευσή της με στόχο να διευκολύνει την προσωπική ανάπτυξη και ανθεκτικότητα.