ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ | Κοινή Διαβίωση

6-8 Σεπτέμβριος 2024

Στόχος αυτής της συνάντησης είναι η ενεργοποίηση της ελπίδας και της δράσης για όλα αυτά που μας αφορούν προσωπικά, συλλογικά και οικο-λογικά και να διευρύνουμε την δυνατότητά μας για περισσότερο αγαπητικές και οικοκεντρικές σχέσεις.

Ένα εντατικό τριήμερο κοινής διαβίωσης στα 700μ στον Ανατολικό Όλυμπο.

Αυτό το εργαστήριο απευθύνεται σε ανθρώπους που τους ενδιαφέρει η σύνδεση και η βαθύτερη σχέση τους με τη Φύση, αναζητούν την σχέση με το σώμα τους και τη μη λεκτική επικοινωνία, λαχταρούν την συνάντηση με άλλους, θέλουν να εμπνευστούν και να ενισχυθούν για αλλαγή, ψάχνουν ανοίγματα για να δουν με μια άλλη ματιά τον κόσμο.

Θα ζήσουμε στο ίδιο σπίτι, θα μαγειρέψουμε το φαγητό μας και θα φροντίσουμε από κοινού για τις ανάγκες μας.

Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής επικοινωνήστε με την οργανώτρια Αγγελική Μπιτζαράκη στο 6972131847

  • Οικονομική συνεισφορά: 150 ευρώ (συμπεριλαμβάνεται η συμμετοχή στις διαδικασίες της ομάδας, έξοδα φαγητού και αναλώσιμων)
  • Για την κράτηση θέσης χρειάζεται προκαταβολή 50 ευρώ σε τραπεζικό λογαριασμό.
  • Θα φιλοξενηθούμε σε παραδοσιακό σπίτι στο βουνό.
  • Μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων: 8
  • Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.
  • Καταληκτική ημερομηνία δήλωσης συμμετοχής: 31 Αυγούστου

Να δώσω χρόνο να ακούσω, σημασία σε αυτό που υπάρχει ανάγκη να κινηθεί, να φροντιστεί, να ολοκληρωθεί, εστίαση στην παρουσία μου/μας στο τώρα, εγώ-εμείς-η γη, να ακούσω και να δοκιμάσω αυτά που μπορούν να μας φέρουν κοντά μαζί με τις διαφωνίες μας πέρα από τον φόβο για να μπορέσει το αύριο να έχει κάτι από αυτό που ονειρεύομαι, κάτι από αυτή τη δυνατότητα που μπορεί να αναδυθεί και να τη φροντίσω, να την καλλιεργήσω, να διευρυνθεί και να τη ζήσουμε.

Το τριήμερο θα είναι βασισμένο πάνω στην Παρεμβαίνουσα μη-Κατευθυντική προσέγγιση στη Θεραπεία και τη Χοροκινητική Ψυχοθεραπεία, εμπλουτισμένο απο τις Δημιουργικές/Εκφραστικές Θεραπείες μέσω Τεχνών και από σωματικά επικεντρωμένες πρακτικές από τον χώρο της θεραπείας του τραύματος.

Η δουλειά σέβεται το εδώ και τώρα της ομάδας και η συντονίστρια θα ακολουθήσει τη δυναμική της συνοδεύοντας τις αναδυόμενες ανάγκες και επιθυμίες με κατάλληλες δημιουργικές προτάσεις.

Άξονες εργαστηρίου:

Εξοικείωση με την ομάδα και το περιβάλλον. Δημιουργώντας ένα ασφαλές πλαίσιο. Φροντίδα. Εμβαθύνω στην ακρόαση. Η σοφία του σώματος και της κίνησης. Βρίσκοντας τρόπους για βαθύτερες συνδέσεις με την ομάδα και τη Φύση. Προσκαλώντας το άγνωστο. Σιωπή. Εξερευνώντας νέους τρόπους να ακούω και να βλέπω. Ευγνωμονώντας τη ζωή. Τιμώντας τον πόνο. Αποκρυστάλλωση της δουλειάς. Πώς οι καινούριες μας εμπειρίες/συνειδητοποιήσεις μπορούν να συνδεθούν με την καθημερινή μας ζωή. Καινοτόμες ιδέες. Συνδέσεις με το μέλλον.
Θα δουλέψουμε μέσα σε ένα πλαίσιο όπου η ασφάλεια θα μας δώσει την ευκαιρία να εξερευνήσουμε νέες δυνατότητες παρουσίας και δράσης.

Οργάνωση και Συντονισμός:

Η Αγγελική είναι ενεργή ψυχοθεραπεύτρια εκπαιδευμένη στη συστηματική και σε βάθος εμπλοκή του σώματος και της κίνησης στη θεραπευτική διαδικασία. Δουλεύει στον τομέα της ψυχικής υγείας τα τελευταία 15 χρόνια. Ο τρόπος που διευκολύνει την ομαδική διαδικασία ενσωματώνει οργανικά τις αρχές της Χοροκινητικής Ψυχοθεραπείας και της Παρεμβαίνουσας μη Κατευθυντικής προσέγγισης. Οι μέθοδοι και οι τεχνικές της ενημερώνονται από σύγχρονες σωματικά επικεντρωμένες έρευνες. Η θεραπευτική της πρακτική σέβεται και συνδέει την λεκτική με την μη λεκτική (σωματική, εκφραστική, δημιουργική) επικοινωνία.

Αγγελική Μπιτζαράκη
Χοροκινητική Ψυχοθεραπεύτρια (MSc) / Παρεμβαίνουσα μη-Κατευθυντική Θεραπεύτρια / Κοινωνική Ανθρωπολόγος